Tulpanresa till Holland med Carolina, April 2024

Tyvärr blir inte möjligt mer att organisera en resa till Holland i 2023. Bussbolaget hade fått tidsproblem, så vi måste bytta till en annan bussbolag som är jätte entusiast för att köra nästa år.  So nu fokusera vi på nästa år!
Jag ser fram emot att äntligen resa med er och titta på många tulpaner, lära sig mycket om tulpanodling, njuta matkultur i Holland och  har kul! Vi kör med bara en buss, så glöm inta att anmäla er vid intresse. Välkomna!
OBS: Program beskriven här nedan var planerat för 2019. Troligtvis kommer det finnas en lite ändringar för 2024.

En fantastisk resa för att lära sig mycket om allt runt tulpaner i Holland. Carolina Visser kommer från en tulpanlök odlings familj i Holland och vill gärna visa många aspekter runt tulpanodling i Holland och naturligtvis titta på blommande tulpan åkrar. Själv odlar hon tulpanlökar i Norrland, Nordligaste tulpanlök odlingen i världen. Detta öppnar dörren i Holland som man annars har det svårt att besöka eller få mer specifik information om tulpaner och tulpanhandel.
Tillsammans med en Holländsk busschaufför lär man också känna till den Holländska mat kultur...


Dagsprogram
Dag 1: Vi åker tidigt från Sollefteå trakten och stannar vid Rasta Tönnebro Värdshus för frukost. I Örebro stannar vi för kaffe och smörgås innan vi anländer till Göteborg för att kl. 18.45 vara ombord på Stena Lines färja. Vi äter gemensam middag ombord. Vi kan sedan roa oss med dans eller shopping innan vi drar oss tillbaka till våra hytter.

Dag 2: Vi får en stadig frukost på båten innan vi anländer till Tyskland. Vi kör Autobahn förbi Hamburg och genom Elbetunneln, tar motorvägen förbi Bremen till Wildeshausen och svänger sedan av på mindre vägar mot Holland. Norrland Tulpaner bjuder på lunch från bussen. Via Zuiderzeevallen kommer vi till Spaarnwoude, där vårt hotell ligger. Här ska vi bo i fyra nätter.
Carolina ger förslag på var ni kan njuta av middag, vill ni ta det lugnt på hotellet eller testa en Holländsk variant utanför.

Dag 3: Frukost. Idag ska vi besöka "Museum de Zwarte tulp" in Lisse, där vi ser och hör mer om tulpanhistorien i Holland samt den välkända blomsterparken Keukenhof. Lunch kan ni välja i parken själv. Efter en makalös resa genom de oändliga blomsterfälten återvänder vi till hotellet eller Carolina har ett förslag var ni kan njuta av er middag.

Dag 4: Efter frukost åker vi till Limmen till Hubertus bulborum som frivilliga odlar fram gamla tulpansorter, även från 16hundra talet! Lunch av njuter vi nära Nordsjön, välja från olika Holländska "snacks". Vi åker sedan till Sint Maartensbrug för att besöka en biologisk tulpanlök odlare, som inte använder kemikalier, unikt i Holland och jätte intressant! Från deras biologiska tulpaner och tulpanlökar har de framställt en kulinarisk bok med recept. Här få vi ett smakprov tillsammans,Och prova Tulpanwodka,en wodka gjort av deras tulpanlökar. Efter en mysig stund återvänder vi till hotellet eller Carolina har ett förslag var ni kan av njuta er middag.
 
Dag 5: När vi ätit frukost lämnar vi vårt hotell och åker till Hobaho i Lisse, där vi få en tur i företag med presentation om förädla nya tulpansorter och hur tulpanhandel har växt genom åren i Holland. I Lisse ska vi njuta av Holländska pannkakor, ni kan välja från många olika sorter! Färden går vidare till Voorhout var vi träffar 2 entusiastiska tulpan företagare som berättar deras historia och titta i deras tulpanland. Där efter kör vi till Scheveningen, Där vi njuter av en fin middag över Nordsjön. Middag är med i priset. Kanske en vandring vid stranden innan vi åker tillbaka till hotellet.
 
Dag 6: Efter sista natten i Spaarnwoude åker vi och ser den största blomster auktionen i världen i Aalsmeer där vi ska vara på plats kl 7:00. Vi tar med frukostpaket från hotellet. Efter en enormt intryck hur många blommor från Holland som blir sålda och transporterad över hela världen åker vi till en historisk trädgård, där vi också deltar själva i en auktion i en gammal auktionsbyggnad. Sedan fortsätter vi via andra dammen genom IJsselmeer till Noordoostpolder. Här var Carolina's morfar och farfar pionjärer efter andra världskriget med tulpanlök odling i lerjord. Noordoostpolder är torlagtt just före kriget och landet ligger ca 7 meter under havsytan. Via troligtvis olika blommande tulpanåker kommer vi till Emmeloord, där vårt hotell ligger. Här ska vi bo i två nätter.
Carolina ger ett förslag var ni kan njuta av er middag. Troligtvis kommer Carolina's föräldrar på besök i hotellet om ni vill veta mer hur de har upplevt deras ungdom i tulpanlandet...
 
Dag 7: När vi ätit frukost lämnar vi vårt hotell och åker till Luttelgeest, byn där Carolina är född. Här besöker vi en Orkidé center, ett blomsterparadis med många orkidéer. Här ska vi njuta av en fin lunch under blomsterhimmel som är inkluderat i priset. Efter lunch åker vi med en guide "genom" Noordoostpolder med deras historia, njuta av de största tulpanfälten i Holland och avsluta med kaffe och tårta (inkl.) Och där ska vi få uppleva öppningen av tulpanfestivalen i Noordoostpolder med musik och dans, där ni också kan njuta middag. Här njuta vi av Holländska atmosfären i tulpanlandet tills sena på kvällen...

Dag 8: Efter frukost kör vi mot den tyska gränsen, stoppa för lunch och kommer fram till Kiel. Här kan vi shoppa på Citti Park innan vi går ombord på Stena Lines båt som ska ta oss hem till Sverige. Middag äter vi ombord och kan sedan roa oss eller låta oss vaggas till sömns.

Dag 9: Innan båten lägger till i Göteborgs hamn har vi ätit frukost. Därefter har vi bara den sista biten kvar. Vi gör raster för kaffe och lunch och äter 2 rätter middag på Rasta Tönnebro på hemresan (inkl.)
 
Med reservation för ändringar.

Pris fr.:
14 750:-
Dagar: 9

Inkl: Buss o båtresor. Del i dubbelrum och insideshytt. Frukost alla resdagar, lunch och middag, se program. Carolina guidar hela turen på svenska. Entréer och utflykter enligt program.

HOTEL

4 nätter:
Fletcher hotel Spaarnwoude
www.fletcherhotelspaarnwoude.nl/
2 nätter:
Van der Valk Hotel Emmeloord
www.hotelemmeloord.nl/

Avresa och pris

Bussen avgår från Sollefteå till Göteborg via flera hållplatser, som kommer inom kort. När ni bokar efter Tönnebro är det ett reducerat pris.