Norrland Tulpaner

Nordligaste Tulpanlöks odlingen i världen

Hej alla tulpanälskare
Välkomna till Norrland Tulpaner!

Nu är hela tulpanlandet fortfarande täckt med snö, bäste biologiska isolation som finns och gratis från naturen! Naturligtvis ser vi fram emot våren när alla våra ca 200 000 tulpaner växer och blommar! 2021 var en otroligt blomsterprakt i visnings- och odlingsträdgård och tack till alla besökare som har njutit med oss. 2022 bjuder även på mer.... Välkomna!

Road tour Norrland tulpaner

P.g.a. höga bensinpriser fokuserar vi vårt road tour på mässor med tema trädgård, hoppas också i närheten av er. Klick på mässor för mer information. Hoppas vi ses!
Välkomna!

Webbutiken

Titta gärna i vår webbutik! Just fylld med många fina Dahlia knölar, Martagon liljor och andra liljor. Här kan ni också beställa presentkort till Norrlands Tulpanträdgård 2022 eller till vår/höst lökar. Våra Tulpanlökar är möjligt att beställa från August. Välkomna i webbutiken!

Norrlands Tulpan Trädgård

En stor succé är visning av vår tulpan trädgård i Norrland!
Vi öppnar också detta år på mors dagen och 3 veckor framåt. Naturligtvis är det naturen som bestämmer när de flesta tulpaner blommar, men bästa chansen är mestadels mellan 3 och 12 juni. 2021 var varmt och nästa alla tulpaner har blommat samtidigt, en pärla för ögonen! Så vi hoppas 2022  också blir jätte fint! Välkomna!

Ett besök till nordligaste tulpanlöks odlingen i världen

Tulpanlandet

Nästan 200 000 tulpanlökar är planterad i hösten 2021, inklusive odlings lökar. En färgprakt mitt i skogen! Alltid svårt att bestämma när de flesta tulpaner blommar, naturen bestämmer... Välkomna!

Kafé & Restaurang

Naturligtvis för att slappna av och njuta i tulpanträdgården behöver magen sitt. I vårt kafé serverar vi fika och lunch, som ni kan njuta inne eller ute i naturen. För större grupper finns det ett extra tält där vi serverar på plats efter bokning

Carolina Visser

Carolina kommer från en tulpanlöks odlings familj i Holland och har byggt upp tillsammans med Hasse den nordligaste tulpanlöks odlingen i Backsjön, Sollefteå. Inspirerande guidning med många tips för tulpanodling!

Tulpanresa till Holland 2023

En fantastisk resa för att lära sig mycket om allt runt tulpaner i Holland. Carolina Visser kommer från en tulpanlöks odlings familj i Holland och vill gärna visa många aspekter runt tulpanodling i Holland och naturligtvis titta på blommande tulpan fält. Själv odlar hon tulpanlökar i Norrland, Nordligaste tulpanlöks odlingen i världen. Detta öppnar dörren i Holland som man annars har det svårt att besöka eller få mer specifik information om tulpaner och tulpanhandel.